Günlük yaşamımızda kullandığımız binlerce ‘kalıp’ var. Bu kalıplar biz hiç farkında bile olmadan hayatımızı kolaylaştırırken bazen de hiç farkında olmadan hayatımızı zorlaştırıyor olabilir mi?

Yazının Devamı...

Sadece kalıplar

Yazan: Tınaz Titiz 01.01.2013 0 Yorum

www.tinaztitiz.com/yerlesik-kaliplarin-sorgulanmasi/

Yazının Devamı...

Farklı Bir Sorgulama Formatı

Yazan: Editör 27.12.2012 1 Yorum

Her kalıp (yani yerleşik bakış açısı) ancak kimi varsayımlar (yani ön koşullar) altında geçerli olmalıdır. Görünsün ya da görünmesin, her yargı ifadesinin başında en az bir tane "eğer .... ise" koşulu vardır. Bu yeni sorgulama formatı, bu koşulları ortaya çıkarmada farklı bir yol öneriyor. Ayrıca da, o koşulların var olmadığı hallerde ortaya çıkabilecek yeni bakış açılarını da sergiliyor.

Yazının Devamı...

Sorgulama: Niçin?

Yazan: Tınaz Titiz 24.12.2012 0 Yorum

Bu sunumu film olarak izlemek isterseniz aşağıdaki adresi kes-yapıştır ile tarayıcınıza yapıştırınız.. http://www.dailymotion.com/video/xw6t7p_sorgulama_tech Gelişkin toplumların eğitim sistemleri, en temelde iki "gerek koşul" öngörüyor: Sorgulama ve yaratıcılık! Bir anlamda Batı'nın "aydınlanma"sının altında yatan iki yapı taşı. Gündelik yaşamlarımızı -bireysel, kurumsal ya da toplumsal ölçekte- kolaylaştıran "kalıplar" sorgulanmadıkları takdirde, yaşamın büyük bölümünü yasak bölge haline getiriyor.

Yazının Devamı...

IZMler birer ezber kalıbıdır

Yazan: BNGV 02.12.2012 0 Yorum

Soğuk savaş döneminde Kapitalizmin faydalarını ve Komünizm tehlikelerini anlatmak için çizgi filmler kullanılırdı.

Yazının Devamı...

Koşullanmama Hakkı

Yazan: M. Tınaz TİTİZ 25.11.2012 1 Yorum

Bu konuda yazdığım birkaç yazı nedeniyle bildiğim, “koşullanma” denilince birçok kimseden geleceği garanti olan “koşullandırma olmadan eğitim olmaz” itirazıdır.

Yazının Devamı...